xypex Manjung Power Station

Stesen Kuasa Manjung

Perak

Sebelum Xypex digunakan, usaha-usaha mengkalis air struktur ini gagal. Xypex Concentrate dan Patch'n Plug kemudiannya dipilih dan digunakan untuk memulihkan keretakan yang meluas di dalam konkrit loji ini dan dermaga memunggah arang batunya. Xypex berjaya membaiki keretakan, mengkalis air dan melindungi Stesen ini daripada klorida dan debu arang batu yang berasid.

 • agriculture

  Pertanian

  Produk Xypex memainkan peranan yang penting untuk mengalis air dan melindungi konkrit daripada penembusan air yang disebabkan oleh tekanan hidrostatik, dan serangan kimia yang agresif – masalah-masalah yang lazimnya dikaitkan dengan hayat perkhidmatan struktur pertanian konkrit.

 • dams

  Empangan & Saliran

  Integriti struktur empangan dan saliran konkrit bergantung kepada perlindungan pengukuhan besi daripada hakisan. Kalis air yang tidak mencukupi, rekahan, kerosakan sendi, serangan kimia, reaksi agregat alkali dan pelelasan merupakan masalah-masalah yang akan mengakibatkan kemerosotan konkrit. Dalam jangka pendek ini akan membawa kepada kehilangan air, pengurangan aliran air dan kos penyelenggaraan yang tidak dirancang.

 • industry

  Struktur Industri

  Struktur konkrit industri sentiasa terdedahkepada tekanan hidrostatik, sulfat, klorida dan kimia agresif yang lain. Tanpa perlindungan yang betul, integriti struktur konkrit akan dikompromi, lalu membawa kepada usaha pembaikan yang mahal dan jangka hayat yang lebih pendek.

 • power

  Jana Kuasa & Utiliti

  Oleh kerana sifat semula jadinya, struktur jana kuasa dan utiliti konkrit boleh dikompromi secara serius oleh tekanan hidrostatik dan serangan kimia. Tanpa perlindungan yang betul, integriti struktur akan dikompromi, lalu membawa kepada usaha pembaikan yang mahal dan jangka hayat yang lebih pendek.

 • bridges

  Jambatan

  Jambatan konkrit yang diperkukuhkan sentiasa diserang oleh kesan lembapan dan hakisan yang disebabkan oleh klorida yang menjejaskan strukturnya. Tanpa perlindungan yang betul, integriti sesebuah jambatan akan dikompromi, lalu membawa kepada usaha pembaikan yang mahal dan jangka hayat yang lebih pendek.

 • marine

  Struktur Marin

  Struktur marin konkrit yang diperkukuhkan sentiasa diserang oleh kesan lembapan dan hakisan yang disebabkan oleh klorida yang menjejaskan strukturnya. Tanpa perlindungan yang betul, integriti sesebuah struktur marin akan dikompromi, lalu membawa kepada usaha pembaikan yang mahal dan jangka hayat yang lebih pendek.

 • water-treatment

  Loji Kumbahan Air

  Integriti struktur tangki simpanan dalam loji kumbahan air bergantung sepenuhnya kepada perlindungan pengukuhan besi terhadap hakisan. Xypex mempunyai pengalaman yang luas dalam mengalis air dan perlindungan infrastruktur perbandaran, dan dikenali sebagai salah satu pemain utama dalam industri rawatan air.

 • foundations

  Asas Pembinaan Umum

  Integriti struktur sesebuah asas bangunan, sama ada dalam atau cetek, boleh dikompromi dengan serius oleh tekanan hidrostatik dan kebocoran air yang dikaitkan dengan jadual air tinggi. Teknologi Kristalin tidak toksik Xypex melindungi beribu-ribu asas di seluruh dunia.

 • wwtp

  Pengumpulan & Rawatan Air Kumbahan

  Hakisan yang disebabkan oleh mikrob dan peresapan air merupakan dua masalah utama kepada pengumpulan pembetungan dan struktur rawatan air kumbahan. Teknologi Kristalin Xypex kami terbukti dalam struktur pembetungan dan air kumbahan yang dipulihara dan baharu dan dianggap sebagai yang terbaik dalam mengendalikan serangan kimia dalam keadaan biokimia yang teruk dan menahan peresapan air walaupun di bawah tekanan hidrostatik yang ekstrem.

 • tunnels

  Terowong

  Oleh kerana sifat dan lokasinya, terowong boleh dikompromi dengan serius oleh tekanan hidrostatik dan kebocoran air yang dikaitkan dengan jadual air tinggi. Xypex mempunyai rekod prestasi yang ekstensif dalam kalis air dan perlindungan terowong.

 • PENGEDAR

  Alex Voon

  Tel: 03-51928186
  E-mel
 • Daftar untuk E-Berita
Scroll to top