xypex Manjung Power Station

Stesen Kuasa Manjung

Perak

Sebelum Xypex digunakan, usaha-usaha mengkalis air struktur ini gagal. Xypex Concentrate dan Patch'n Plug kemudiannya dipilih dan digunakan untuk memulihkan keretakan yang meluas di dalam konkrit loji ini dan dermaga memunggah arang batunya. Xypex berjaya membaiki keretakan, mengkalis air dan melindungi Stesen ini daripada klorida dan debu arang batu yang berasid.

Kami tidak sentiasa menabik dada dan mengibarkan bendera mesra alam sekitar kami, tetapi Xypex, dan rangkaian produk kalis air konkrit kristalinnya sentiasa mempunyai hubungan yang mesra dengan alam sekitarnya.

sustain-banner

Kehadiran di lebih daripada 90 negara selama lebih daripada 50 tahun telah memberikan kami pemahaman global tentang standard alam sekitar dan jangkaannya. Kami terus menyokong program seperti ISO dan sistem penilaian bangunan seperti LEED yang memperkukuhkan kualiti produk, tanggungjawab korporat dan kebimbangan alam sekitar zaman sekarang. Bagi Xypex, Kehadiran dan Menjadi Hijau ialah komitmen yang berterusan.

Kecekapan tenaga, pilihan bahan, mengurangkan impak tapak, dan pengurangan VOC – ini merupakan manfaat 'hijau' yang diberi oleh produk Xypex bukan toksik kepada dunia pembinaan dan perjuangan kami ke arah kemampanan alam sekitar.

Pengurangan Bahan dan Tenaga Kerja

Kalis Air Kristalin Xypex boleh digunakan sebagai campuran konkrit tambahan yang mampu mengurangkan tenaga kerja yang diperlukan untuk memasang membran atau salutan dan mengurangkan kos dan keperluan bahan dengan signifikan.Mengitar Semula Konkrit

Konkrit yang dikalis air dengan produk kristalin Xypex (salutan, kocak kering atau campuran tambahan) boleh dikitar semula sepenuhnya sementara konkrit yang mempunyai membran boleh dilekat tidak boleh dikitar semula.Penyelesaian Kekal

Tidak seperti membran dan salutan permukaan yang lain, Kalis Air Kristalin Xypex tidak boleh dipancit atau dirosakkan ketika pengisian berbalik dan tidak akan luntur ditelan masa.

Kompaun Organik Meruap (VOC)

Kalis Air Kristalin Xypex tidak mengandungi VOC. Ini agak serupa dengan membran yang dikenakan oleh cecair yang mengandungi kandungan VOC yang signifikan.Pengurangan CO2 Atmosferik

Oleh kerana penghasilan simen ialah penyumbang penting kepada CO2 atmosferik, mencari cara untuk mengurangkan penggunaan simen amatlah kritikal. Pengganti abu terbang tinggi dan sanga dalam rekaan campuran konkrit telah menjadi semakin popular. Campuran tambahan kalis air Xypex Admix C-500 ialah produk kalis air yang berkesan dalam konkrit dengan kandungan abu terbang dan simen sanga yang tinggi. Ini membolehkan penggunaan rekaan campuran gentian tinggi.

  • PENGEDAR

    Alex Voon

    Tel: 03-51928186
    E-mel
  • Daftar untuk E-Berita
Scroll to top