xypex Manjung Power Station

Stesen Kuasa Manjung

Perak

Sebelum Xypex digunakan, usaha-usaha mengkalis air struktur ini gagal. Xypex Concentrate dan Patch'n Plug kemudiannya dipilih dan digunakan untuk memulihkan keretakan yang meluas di dalam konkrit loji ini dan dermaga memunggah arang batunya. Xypex berjaya membaiki keretakan, mengkalis air dan melindungi Stesen ini daripada klorida dan debu arang batu yang berasid.

 • Projek
  Asas Pembinaan Umum

  Kementerian Kewangan

  Putrajaya Sebanyak 4,325 m3 Xypex Admix C-2000 NF telah digunakan untuk mengkalis air dan melindungi bahagian bawah papak rakit di ruangan satu tingkat bawah tanah struktur mercu tanda kerajaan ini. Ciri air di hadapan bangunan ini dikalis air menggunakan Xypex Concentrate and Modified.
  Asas Pembinaan Umum

  Maybank

  Kuala Lumpur Projek Maybank merupakan tuangan konkrit berterusan ketiga terbesar dalam sejarah di dunia dan yang terbesar di Asia Tenggara. Projek ini menggunakan 70,000 lb. Xypex Admix C-2000 dan memakan masa 60 jam untuk mencurahkan papak asas yang tebalnya berbeza-beza daripada 3 kaki hingga 18 kaki.
  Asas Pembinaan Umum

  Perwira Affin Bank

  Shah Alam Xypex Admix C-2000 NF digunakan untuk mengkalis air dan melindungi papak tingkat bawah tanah dan bahagian-bahagian asas lain. Papak ini lima tingkat di bawah tanah dan mengalami tekanan hidrostatik yang tinggi.
  Jana Kuasa & Utiliti

  Stesen Kuasa Manjung

  Perak Sebelum Xypex digunakan, usaha-usaha mengkalis air struktur ini gagal. Xypex Concentrate dan Patch'n Plug kemudiannya dipilih dan digunakan untuk memulihkan keretakan yang meluas di dalam konkrit loji ini dan dermaga memunggah arang batunya. Xypex berjaya membaiki keretakan, mengkalis air dan melindungi Stesen ini daripada klorida dan debu arang batu yang berasid.

 • PENGEDAR

  Alex Voon

  Tel: 03-51928186
  E-mel
 • Daftar untuk E-Berita
Scroll to top