xypex Clădirea de birouri Charles De Gaulle Plaza

Clădirea de birouri Charles De Gaulle Plaza

Bucureşti

Această clădire are 5 etaje de subsol; majoritatea sunt pentru parcare, dar şi utilităţile sunt adăpostite aici (rezervorul de apă anti-incendiu se întinde pe ultimele 3 etaje de subsol). Pereţii exteriori ai subsolurilor şi 2 250 m de fisuri şi rosturi au fost impermeabilizate cu Xypex Patch'n Plug şi mortar pe bază de ciment dozat cu Xypex Admix C-1000.

În urmă cu peste 50 de ani, dând dovadă de o strălucită ingeniozitate, un grup de chimiști de la Xypex Chemical Corporation au dezvoltat o tehnologie care avea să schimbe modul în care betonul este protejat de lichidele nedorite.

tech-banner

La baza dezvoltării tehnologiei Xypex Crystalline a stat o înțelegere temeinică a structurii chimice și fizice a betonului. Betonul este poros. Capilarele ca niște tuneluri sunt o parte naturală a masei sale și permit trecerea apei și a altor lichide. Cercetătorii de la Xypex au recunoscut oportunitatea unui tratament chimic care ar umple aceste capilare pentru a împiedica pătrunderea din orice direcție a apei și a altor lichide. Prin difuziune, substanțele chimice reactive din produsele Xypex folosesc apa ca mediu de migrare pentru a intra și a se deplasa prin capilarele betonului. Acest proces precipită o reacție chimică între Xypex, umezeală și produsele secundare ale hidratării cimentului, formând o nouă structură cristalină insolubilă. Această structură integrantă umple tracturile capilare făcând betonul impermeabil.

Faptul că tehnologia Xypex Crystalline este acum specificată și utilizată în mii de proiecte diverse de impermeabilizare de pe tot globul este o dovadă a conceptului original. Tehnologia de impermeabilizare cristalină a fost o idee care s-a dezvoltat deoarece chimiștii de la Xypex au pus betonul sub semnul întrebării și au găsit o modalitate de a-l îmbunătăți. Astăzi, noi continuăm tradiția.

 • Introducere în tehnologia Xypex Crystalline

  La baza dezvoltării tehnologiei Xypex Crystalline a stat o cunoaştere aprofundată a structurii chimice şi fizice a betonului. Betonul este poros. Canalele sale capilare de tip tunel reprezintă o parte naturală a masei sale şi permit trecerea apei şi a altor lichide.

  Cercetătorii de la Xypex au recunoscut posibilitatea unui tratament chimic care ar umple aceste canale capilare pentru a preveni pătrunderea apei şi a altor lichide din orice direcţie. Această structură integrată umple canalele capilare, determinând impermeabilizarea betonului.
  2
 • Animaţie cu tehnologia Xypex Crystalline

  Modul de funcţionare a tehnologiei Xypex Crystalline pentru impermeabilizarea şi protejarea betonului continuă să suscite interesul şi fascinaţia autorilor de specificaţii şi al furnizorilor de beton din întreaga lume. Printr-o imagine puternic mărită a unui canal capilar, animaţia ilustrează modul în care Xypex pătrunde în beton şi în care reacţia catalitică rezultantă conduce, în ultimă instanţă, la formarea de cristale insolubile şi a unei structuri de beton impermeabilizate permanent, chiar şi la presiuni hidrostatice extreme.
  3
 • DISTRIBUITOR

  Teodor Radu

  REXIMACO SRL
  Tel: +40 722 285 638
  E-mail
 • Înscriere la e-noutăți
Scroll to top