Holland pompinrichting

Netherlands

Xypex-producten werden gebruikt bij de renovatie van deze pompinrichting voor afvalwater. Xypex Concentrate werd gebruikt voor het afdichten rond de buizen en aan de voet van de pompen. Xypex Restora-Top 100 werd gebruikt om de betonnen dekken buiten het pompstation weer glad te maken.

Meer dan 50 jaar geleden ontwikkelde een groep chemici van Xypex Chemical Corporation een briljante uitvinding en ontwikkelde een technologie die de manier zou veranderen waarop beton wordt beschermd tegen binnendringende vloeistoffen.

tech-banner

De basis voor de ontwikkeling van de kristallisatietechnologievan Xypex was een grondig begrip van de chemische en fysische samenstelling van beton. Beton is poreus. De tunnelachtige haarvaten vormen een natuurlijk onderdeel van zijn massa en laten de doorgang van water en andere vloeistoffen toe. Onderzoekers van Xypex zagen de mogelijkheid voor een chemische behandeling die deze haarvaten zou vullen om het binnendringen van water en andere vloeistoffen vanuit elke richting te voorkomen. Door middel van diffusie gebruiken de reactieve chemicaliën in de Xypex-producten water als migratiemedium om de haarvaten van het beton binnen te komen en hierbinnen te reizen. Dit proces veroorzaakt een chemische reactie tussen Xypex, vocht en de bijproducten van cementhydratatie, waarbij een nieuwe niet-oplosbare kristallisatiestructuur wordt gevormd. Deze integrale structuur vult de capillaire kanalen waardoor het beton waterdicht wordt.

Het feit dat de kristallisatietechnologievan Xypex nu wordt gespecificeerd en gebruikt bij duizenden verschillende waterdichtingprojecten over de hele wereld is een bewijs van de kracht van het oorspronkelijke concept. Waterdichtingstechnologie middels kristallisatie was een idee dat kon uitgroeien omdat chemici bij Xypex zich afvroegen wat beton nu eigenlijk was en ze een manier vonden om het beter te maken. Wij zetten de traditie vandaag de dag voort.

 • Inleiding tot de kristallisatietechnologie van Xypex

  Aan de basis van de ontwikkeling van de kristallisatietechnologie van Xypex ligt een fundamenteel begrip van de chemische en fysische samenstelling van beton. Beton is poreus. Tunnelachtige haarvaten zijn een natuurlijk onderdeel van de massa van beton en maken de doorgang van water en andere vloeistoffen mogelijk.

  Onderzoekers van Xypex onderkenden de mogelijkheid van een chemische behandeling die deze haarvaten vult, zodat het binnendringen van water en andere vloeistoffen vanuit welke richting dan ook voorkomen wordt. Deze integrale structuur vult de capillaire ruimtes waardoor het beton waterdicht wordt.  
  2
 • Animatie van de kristallisatietechnologie van Xypex

  Hoe de kristallisatietechnologie van Xypex werkt om beton waterdicht te maken en te beschermen blijft ontwerpers en aannemers van beton wereldwijd interesseren en boeien. Via een sterk vergrote weergave van een haarvat illustreert de animatie hoe Xypex in het beton doordringt en hoe een katalytische reactie uiteindelijk leidt tot de vorming van onoplosbare kristallen en een betonconstructie die permanent waterdicht is en die zelfs bestand is tegen extreme hydrostatische druk.
  3
 • DISTRIBUTEUR

  Patrick Mallens

  Tel: +31 412-623284
  E-mail
 • Registreer voor E-News
Scroll to top