xypex M7 Kőröshegyi völgyhíd, hídszegély és vízelvezető rendszer

M7 Kőröshegyi völgyhíd, hídszegély és vízelvezető rendszer

Kőröshegy 

A hídszegélyek és a csapadékvíz-elvezető rendszer (folyókák és akna) környezeti terhelés, kipufogógázok és jégtelenítő sózás okozta káros hatások elleni együttes védelmét a Xypex Concentrate speciális bevonat utólagos alkalmazásával biztosítottuk.

 • Projektek
  Mezőgazdaság

  Akasztói Halgazdaság

  Akasztó Míg előzőleg hasonló projekteknél Xypex Concentrate alkalmazása mellett döntöttek a szakemberek, ebben az esetben a víz behatolásának és szivárgásának megelőzése érdekében a Xypex Admix betonadalékszerre esett a választás a gyorsabb alkalmazás és az alacsonyabb bérköltségek miatt. Az adagolási arány 1% volt a cement súlyához viszonyítva. 
   
  Általános szerkezetek és alapozások

  BC 140 Irodaház, mélygarázs

  Budapest Javítás – Az irodaház mélygarázsának födém lemeze állandó vízterhelésnek volt kitéve a fölötte lévő kert miatt. A födém repedésein és a csőáttörések környékén átszivárgó vizet Xypex Patch'n Plug használatával sikerült megfékezni, majd a födém garázs felőli (negatív) oldala egy réteg Xypex Concentrate speciális bevonatszigetelést kapott. Korábban más termékekkel hiába próbálkoztak, a Xypex kristályos bevonó és javítóanyagokkal viszont sikerült megállítani a szivárgó vizet. Ennek köszönhetően a tűzivíz medence utólagos szigeteléséhez is a Xypex Concentrate speciális bevonóanyagunkat választotta a kivitelező. 
  Általános szerkezetek és alapozások

  BKAE „Sóház” pincéje

  Budapest Ez a 19. századi létesítmény, amely egykoron a Magyar Leszámítoló és Pénzváltó Banknak adott otthont, a Duna-partra épült, és a pincerendszere összeköti a Sóház-épületet a Fővámházzal. A pincét és a folyót 4 zsilip választja el egymástól. A pince alaplemez betonszerkezetének vízzáróvá tételét és védelmét a Xypex Concentrate speciális bevonat szavatolja. A szigetelés óta több,  mint húsz év telt el és ahogy az a második képen látszik – a Duna közelsége és a környező építkezések ellenére – a Xypex azóta is hibátlanul működik.
   
  Általános szerkezetek és alapozások

  Budapesti harangláb

  Budapest Új építés – E budafoki látszóbeton harangláb vízszigetelését, betonkorrózió és UV sugárzás elleni, továbbá a fagyás-olvadás ciklusok okozta káros hatások elleni védelmét oly módon kellett megoldani, hogy az a beton esztétikai megjelenését ne változtassa meg. Ezért az utólagos szigetelések helyett az építés helyszínén, közvetlenül az öntés előtt kevertek Xypex adalékszert a betonhoz.
  Alagutak

  Creaton Cserépgyár, szállítóalagút

  Lenti Javítás, utólagos szigetelés – A Cserépgyár egyik földalatti szállítóalagútja a magas hidrosztatikai nyomás következtében nedvesedett. Az alagút falán megjelent repedéseket és egyéb betonhibákat Xypex Patch'n Plug tömítőanyaggal javították ki, majd a beton teljes belső felületét Xypex Concentrate speciális bevonatszigeteléssel látták el.
  Alagutak

  CSAPI, hulladékszállító alagút

  Budapest A vásárcsarnokban keletkező hulladék elszállítása a beérkező áruktól jól elkülönítve egy a mai kor igényei szerint átépített alagúton, árvíz esetén pedig liften keresztül történik. Árvíz idején az alagút zsilippel lezárható. Az alagút átépítéséhez és az új lift építéséhez Xypex betonadalékszerrel készült betont használtak.
  Általános szerkezetek és alapozások

  Dagály Park, Társasház, 2. ütem

  Budapest A Dagály Park az OTP Ingatlan többütemes beruházása a megújult Dagály Sétány mellett a legmodernebb műszaki megoldások alkalmazásával. Mivel a Dagály Park a Duna-parttól mindössze egy utcányira fekszik, tervező a Xypex-et választotta az árvizek és a változó talajvíznyomás, továbbá a garázsfunkcióból adódó vegyi anyagok (oldott sók és üzemanyag származékok) elleni tartós és megbízható vízszigetelésként.
  Erőművek és közművek

  EOn Erőmű, vízterelő műtárgy

  Gönyű A vízterelő műtárgy löszös talajba épített résfalainak betonhibáit Xypex Patch'n Plug  tömítőanyaggal javították, majd Xypex Concentrate speciális bevonattal látták el, mely egyfajta tapadóhídként is szolgált a rákerülő 15 cm vastagságú új betonréteg számára.
  Általános szerkezetek és alapozások

  Graphisoft Park,”I” Irodaépület – STARTUP HÁZ

  Budapest A Graphisoft Park közvetlenül a Duna-parton fekszik 18 hektárnyi zöldövezetben. A Park első bérlői nagy világcégek (Microsoft, Graphisoft, SAP, Servier) voltak, de hamar népszerű lett a kis startup cégek és a kutatás-fejlesztést végző cégek  körében is. Mivel a Park a Duna-parton fekszik, az ”I” épület (Startup ház) tervezői a Xypex et választották az árvizek és a változó talajvíznyomás elleni tartós és megbízható vízszigetelésként.
  Erőművek és közművek

  Gumihasznosító Erőmű

  Polgár Ennél az új építésű erőműnél Xypex betonadalékszerrel készült a betonszerkezetek vízszigetelése. A Xypex kristályos technológiája az ilyen erőművi betonszerkezeteket áthatolhatatlanná teszi a víz számára, ezáltal maga a szerkezet és a szomszédos környezet is védett lesz.
  Szennyvízgyűjtés és -kezelés

  Győri Szennyvíztisztító Telep

  Győr A szennyvíztisztító felújítása és bővítése során a szakemberek a Xypex Patch’n Plug betonjavító anyag alkalmazása mellett döntöttek, amellyel kijavították a betonszerkezetű ülepítő medence repedéseit és egyéb hibát. Homokszórással való tisztítást követően a kivitelezők Xypex Concentrate speciális bevonatot vittek fel több, mint 1500 négyzetméternyi felületre.
  Ipar

  Hűtőtorony medencék

  Kazincbarcika, Tiszaújváros Új építés, de utólagos szigetelés – Ezeknél a Kazincbarcikán és Tiszaújvároson található vegyi üzemeknél az új építésű hűtőtorony medencék fokozott vízszigeteléséhez, betonkorrózió és vegyi hatások elleni védelméhez használták a Xypex Concentrate speciális bevonatot.
  Vízkezelés

  Ivóvíztározó - Budapest

  Budapest Mivel a vízkezelő betonszerkezetek erős hidrosztatikai nyomásnak és korróziós hatásoknak vannak kitéve, ezért elengedhetetlen a rendszeres időközönkénti felújításuk. Ennél az ivóvíztározónál az ütemezett felújítás alkalmával a nagyobb repedések és betonhibák javítása Xypex Patch'n Plug javítóanyaggal történt, ezt követően a medence belső, ivóvízzel érintkező felületét Xypex Concentrate és Xypex Modified speciális bevonóanyagokkal látták el két rétegben, hogy helyrehozzák a betonszerkezeteket és meghosszabbítsák azok hasznos élettartamát.
  Vízkezelés

  Ivóvíztározó – Győr

  Győr Ennél az ivóvíztározónál az ütemezett felújítás alkalmával a medence belső, ivóvízzel érintkező felületét Xypex Concentrate speciális bevonóanyaggal látták el, hogy felújítsák a betonszerkezetét és meghosszabbítsák annak hasznos élettartamát.
  Hidak

  M0 Megyeri híd, pilonok

  Budapest A pilonok szélsőséges időjárási viszonyoknak kitett betonszerkezetek, melyek gyors ütemű állagromlásához a környezeti terhelés, a kipufogógázok és a madárürülék káros hatásai is hozzájárulnak. A kivitelező a pilonok utólagos felületvédelméhez Xypex Concentrate speciális bevonóanyagot használt, a nedves utókezelést pedig Xypex Gamma Cure kipárolgásgátlóval váltotta ki.
  Hidak

  M7 Kőröshegyi völgyhíd, hídszegély és vízelvezető rendszer

  Kőröshegy A hídszegélyek és a csapadékvíz-elvezető rendszer (folyókák és akna) környezeti terhelés, kipufogógázok és jégtelenítő sózás okozta káros hatások elleni együttes védelmét a Xypex Concentrate speciális bevonat utólagos alkalmazásával biztosítottuk.
  Általános szerkezetek és alapozások

  M8 Pentele híd, mederpillérek

  Dunavecse A mederpillérek előregyártott betonelemeinek külső, víz által támadott felületét kezeltük utólag Xypex Concentrate speciális bevonattal. A pillérek szerkezeti illesztéseinek vízzáróságát Xypex Patch'n Plug gyorstömítő anyag alkalmazásával biztosítottuk.
  Általános szerkezetek és alapozások

  Minaro Hotel Tokaj M Gallery

  Tokaj Az UNESCO Világörökség részét képező Tokajban, az egykori andezit bánya helyén épült ez a felnőttbarát, 5 csillagos, 100 szobás szálloda. A Minaro szálloda elnevezését Tokaj folyékony aranya (oro) és a szálloda elhelyezkedése (mine) ihlette. A régi meddő kőfejtőben három oldalról mintegy 60-80 méteres meredek falak veszik körbe a területet.
  Erőművek és közművek

  Radioaktív hulladéktároló

  Püspökszilágy A JAERI vizsgálata szerint a Xypex jól szerepelt a „137Cs izotópos radioaktív oldatnak való kitettség” vizsgálatokon. Vízszigetelő tulajdonságai mellett ezért választották a Xypex betonadalékszereket a radioaktív hulladékokat tároló acélkonténerek betonnal történő kitöltéséhez.
  Általános szerkezetek és alapozások

  Somfa Liget, Társasház, VII. ütem

  Budapest A Somfa Liget lakópark VII. üteme a főváros X. kerületének közkedvelt újépítésű részén, a korábbi ütemekkel szomszédos területen, csendes, nyugodt környezetben valósult meg. Ennél a projektnél olyan megbízható és tartós víz és vegyi anyagok elleni szigetelést alkalmaztak, amivel további szigetelési rétegrendek nélkül megoldható volt a változó talajvíznyomás, továbbá a garázsfunkcióból adódó vegyi anyagok (oldott sók és üzemanyag származékok) elleni tartós és megbízható szigetelés.
  Erőművek és közművek

  Spolar Power Plants - Transformer stations, Fire water tanks

  Országszerte Magyarországon - a világ többi országához hasonlóan - egyre nagyobb teret hódit a Napból származó energia közvetlen energiatermelésre történő felhasználása. A kiserőművek mellett több nagyobb teljesítményű naperőmű is épült az elmúlt években. Ezeknek a napelemparkoknak az a céljuk, hogy tovább csökkenjen Magyarországon a fosszilis energiafelhasználás mértéke, egyben tovább mérséklődjön a kibocsátott káros anyagok mennyisége. 
  Mezőgazdaság

  Szarvasmarha telep, istálló, siló, magtár, trágyatároló

  Akasztó Új építés – A mezőgazdasági célú betonszerkezeteket általában öt évre tervezik. A kivitelező által korábban saját beruházásban épített és Xypex adalékszerrel szigetelt birkaistállója már közel 20 éve áll és a mai napig nem szorul felújításra. Ezért ragaszkodott a kivitelező ennél a szarvasmarha telepnél is a Xypex betonadalékszerrel történő szigeteléshez, biztosítva ezzel az alaplemezek betonkorrózió és agresszív szulfátok elleni védelmét. Így lerövidítette a szigetelés kivitelezési időszükségletét, jelentős munkaerőköltséget takarított meg és nem utolsósorban megnövelte a betonszerkezetek gazdaságilag hasznos élettartamát.
  Szennyvízgyűjtés és -kezelés

  Szennyvízgyűjtés, szennyvízátemelő aknák

  Érd, Tárnok, Diósd Az Érd, Diósd és Tárnok településeken kiépítésre kerülő szennyvízgyűjtő hálózat részeként 60 darab szennyvízátemelő akna megépítése vált szükségessé. A szennyvízvezetékek aknába való bekötésének vízszigetelését és mikrobáktól eredő korrózió elleni védelmét Xypex Patch'n Plug és Xypex Concentrate használatával biztosította a kivitelező.
  Erőművek és közművek

  Transzformátor alapok

  Országszerte Az újonnan épített transzformátor alapok időjárási viszontagságoknak, fagyás-olvadás ciklusoknak és nagy hőterhelésnek kitett kültéri betonszerkezetek. A transzformátor alapok utólagos felületvédelmét és olajállóságát a Xypex speciális bevonóanyagok (Xypex Concentrate és Xypex Modified) kétrétegű aklalmazásával szoktuk biztosítani, hogy a beton szerkezeti integritása hosszútávon ép maradjon.
  Erőművek és közművek

  Tűzivíztározók

  Országszerte A transzformátor állomás mellé újonnan épített tűzivíztározó állandó hidrosztatikai nyomásnak kitett, talajszint alatti betonszerkezet. A tűzivíztározó utólagos felületvédelmét a Xypex speciális bevonóanyagok (Xypex Concentrate és Xypex Modified) kétrétegű alkalmazásával szoktuk biztosítani, hogy a beton szerkezeti integritása hosszútávon ép maradjon.

 • FORGALMAZÓ

  Detári Anikó

  ASTOP Magyarország Kft.
  Tel: +36-30-2299-360
  E-mail
 • Regisztrálás az E-hírekre
Scroll to top