xypex Javna Garaža U Beogradu

Javna garaža u Beogradu

Beograd

Ovaj podzemni nivo javne garaže je hidroizolovan nanošenjem dva sloja sredstva Xypex Concentrate i Modified. Xypex Dryshake je nanešen na donju ploču ove javne garaže koja se nalazi 12 metara pod zemljom.

Pre više od 50 godina, grupa hemičara kompanije Xypex Chemical Corporation je, pokazujući svoju sjajnu genijalnost, razvila tehnologiju koja je promenila način zaštite betona od intruzivnih tečnosti.

tech-banner

Osnova u razvoju kristalne tehnologije Xypex je temeljno razumevanje hemijskog i fizičkog sastava betona. Beton je porozan. Njegovi kapilari nalik na tunele su prirodni deo njegove mase i dozvoljavaju prolaz vode i drugih tečnosti. Istraživači u kompaniji Xypex su prepoznali priliku za hemijski tretman koji bi ispunio ove kapilare i time sprečio prodor vode i drugih tečnosti iz bilo kojeg pravca. Pomoću difuzije, reaktivne hemikalije u proizvodima kompanije Xypex koriste vodu kao medijum za kretanje koja ulazi i putuje niz betonske kapilare. Ovaj proces ubrzava hemijsku reakciju između Xypex-a, vlage i nusproizvoda hidratacije cementa, formirajući novu nerastvorljivu kristalnu strukturu. Ova integralna struktura popunjava kapilarne traktove čineći beton vodootpornim.

Činjenica da se kristalna tehnologija Xypex sada navodi u specifikacijama i koristi u hiljadama projekata za hidroizolaciju širom sveta svedoči o originalnom konceptu. Tehnologija kristalne hidroizolacije je ideja koja se razvila zato što su hemičari kompanije Xypex ispitivali sastav betona i pronašli način da ga poboljšaju. Danas, mi nastavljamo tradiciju.

 • Uvod u Xypex-ovu tehnologiju kristalizacije

  Osnova razvoja Xypex-ove tehnologije kristalizacije bilo je dobro poznavanje hemijskog i fizičkog sastava betona. Beton je porozan. Njegovi kapilari nalik na tunele su prirodan deo njegove mase i dopuštaju prolazak vode i drugih tečnosti.

  Istraživači u Xypex-u su prepoznali mogućnost za hemijsko tretiranje koje će ispuniti te kapilare da bi se onemogućio prodor vode i drugih tečnosti iz bilo kog pravca. Ova integralna struktura ispunjava kapilare i tako beton čini vodootpornim.
  2
 • Animacija Xypex-ove tehnologije kristalizacije

  Način na koji Xypex-ova tehnologija kristalizacije štiti beton i čini ga vodootpornim i dalje zanima i fascinira specifikatore betona i preduzimače širom sveta. Pomoću uveličanog izgleda kapilara, ova animacija pokazuje kako Xypex prodire u beton i kako katalitička reakcija na kraju dovodi do stvaranja nerastvorljivih kristala zahvaljujući kojima betonska struktura trajno postaje vodootporna čak i kada je izložena ekstremnom hidrostatičkom pritisku.
  3
 • DISTRIBUTER

  Srdjan Misuric

  Tel: +381 13 372 213
  E-pošta
 • Registrujte se za e-novosti
Scroll to top