xypex Podzemna garaza, Porto Montenegro

Podzemna garaza, Porto Montenegro

Tivat

Xypex Concentrate je upotrebljen na konstrukciji podzemne garaže, da bi sprečio prodor vode kroz konstrukciju i zaustavio curenje. Xypex Patch’n Plug je upotrebljen da zatvori pukotine I druga oštećenja u betonu. Dva premaza Xypex Concentrate je aplicirina na betonsku konstrukciju da bi se riješio problem I osušila konstrukcija u potpunosti. Ovaj objekat je podzemna garaža koja se nalazi ispod bazena za kupanje I terase.

Prije više od 50 godina, demonstrirajući sjajnu domišljatost, grupa hemičara kompanije Xypex Chemical Corporation razvila je tehnologiju koja će promijeniti način na koji se beton zaštićuje od intruzivnih tečnosti.

 

tech-banner
Osnova za razvoj Xypex kristalne tehnologije bila je temeljno razumijevanje hemijske i fizičke strukture betona. Beton je porozan. Tunelasti kapilari su prirodni dio njegove mase i omogućavaju prolazak vode i drugih tečnosti. Istraživači kompanije Xypex prepoznali su priliku za hemijsku obradu koja bi napunila ove kapilare u cilju sprječavanja prodiranja vode i drugih tečnosti iz bilo kog pravca. Pomoću difuzije, reaktivne hemikalije u proizvodima kompanije Xypex koriste vodu kao migrirajućeg posrednika za ulazak i kretanje niz kapilare betona. Ovim postupkom dolazi do hemijske reakcije između Xypex-a, vlage i nusproizvoda hidratacije cementa, čime se formira nova, nerastvorljiva kristalna struktura. Ova integralna struktura ispunjava kapilarne puteve, čineći beton vodonepropusnim.

Činjenica da je Xypex kristalna tehnologija sada specifikovana i korišćena na hiljadama različitih hidroizolacionih projekata širom svijeta dokaz je originalnog koncepta. Tehnologija kristalne hidroizolacije bila je ideja koja je napredovala zato što su hemičari Xypex-a kreativno pristupili betonu i pronašli način da ga poboljšaju. Danas, mi nastavljamo tradiciju.
 • Uvod u Xypex-ovu tehnologiju kristalizacije

  Osnova razvoja Xypex-ove tehnologije kristalizacije bilo je dobro poznavanje hemijskog i fizičkog sastava betona. Beton je porozan. Njegovi kapilari nalik na tunele su prirodan deo njegove mase i dopuštaju prolazak vode i drugih tečnosti.

  Istraživači u Xypex-u su prepoznali mogućnost za hemijsko tretiranje koje će ispuniti te kapilare da bi se onemogućio prodor vode i drugih tečnosti iz bilo kog pravca. Ova integralna struktura ispunjava kapilare i tako beton čini vodootpornim.
  2
 • Animacija Xypex-ove tehnologije kristalizacije

  Način na koji Xypex-ova tehnologija kristalizacije štiti beton i čini ga vodootpornim i dalje zanima i fascinira specifikatore betona i preduzimače širom sveta. Pomoću uveličanog izgleda kapilara, ova animacija pokazuje kako Xypex prodire u beton i kako katalitička reakcija na kraju dovodi do stvaranja nerastvorljivih kristala zahvaljujući kojima betonska struktura trajno postaje vodootporna čak i kada je izložena ekstremnom hidrostatičkom pritisku.
  3
 • DISTRIBUTER

  Srdjan Misuric

  Tel: 13-342769
  Adresa e-pošte
 • Prijavite se za e-vijesti
Scroll to top