xypex HE Dubrava

HE Dubrava

Čakovec

Sanacija hidroizolacije AB podzemnih konstrukcija strojarnica i rezervoara otpadnog ulja. Pukotine i segregirane površine na stropovima i zidovima (kroz koje je prodirala voda i otpadno ulje) sanirane su zasijecanjima, premazima i ispunama sa Xypex® materijalima. Xypex® Admix C-1000 NF, a i Xypex® Concentrate.

Prije više od 50 godina je skupina kemičara iz tvrtke Xypex Chemical Corporation, pokazavši pri tome zapanjujuću snalažljivost, razvila tehnologiju koja će promijeniti način na koji se beton štiti od prodora tekućina.

tech-banner
U samoj srži razvoja Xypex tehnologije kristala leži temeljito razumijevanje kemijskih i fizičkih svojstava betona. Beton je porozan. Njegove kapilare nalik tunelima čine prirodan dio njegove mase te omogućavaju prolaz vodi i drugim tekućinama. Xypexovi istraživači prepoznali su priliku za kemijski tretman koji bi popunio te kapilare kako bi se spriječio prodor vode i drugih tekućina iz bilo kojeg smjera. Reaktivni kemijski spojevi u Xypexovim proizvodima putem difuzije upotrebljavaju vodu kao sredstvo za širenje kako bi ušli u kapilare betona te se njima proširili. Ovaj postupak uzrokuje kemijsku reakciju između Xypexa, vlage i nusproizvoda vlaženja cementa, što stvara novu netopljivu kristalnu strukturu. Ta integralna struktura popunjava kapilarni trakt te čini beton vodootpornim.

Činjenica da je Xypex tehnologija na bazi kristala do danas već odabrana i upotrijebljena u tisućama raznolikih hidroizolacijskih projekata diljem svijeta predstavlja potvrdu uspjeha njenog originalnog koncepta. Tehnologija hidroizolacije putem kristala je ideja koja je uspjela porasti samo zato što su Xypexovi kemičari odlučili ispitati što zapravo predstavlja srž betona i pronašli način kako bi ga poboljšali. Danas nastavljamo tu tradiciju.
 • Uvod u tehnologiju Xypex Crystalline

  Za razvoj tehnologije Xypex Crystalline od presudne važnosti bilo je temeljito razumijevanje kemijskog i fizičkog sastava betona. Beton je porozan. Njegove kapilare u obliku tunela prirodan su dio njegove mase te dozvoljavaju prolazak vode i ostalih tekućina.

  Xypexovi istraživači prepoznali su priliku i razvili kemijski tretman koji bi napunio te kapilare te tako spriječio ulazak vode i ostalih tekućina iz bilo kojeg smjera. Ta integralna struktura puni prostor kapilare te tako hidroizolira beton.
  2
 • Animacija tehnologije Xypex Crystalline

  Način kako tehnologija Xypex Crystalline djeluje kako bi hidroizolirala i zaštitila beton i dalje zaokuplja i fascinira autore specifikacija o betonu i izvođače diljem svijeta. Pomoću potpuno povećanog pregleda jedne kapilare, animacija prikazuje kako Xypex ulazi u beton i kako dolazi do katalitičke reakcije koja vodi do formiranja netopljivih kristala i strukture betona koja je trajno hidroizolirana, čak i u uvjetima ekstremnog hidrostatičkog tlaka.
  3
 • DISTRIBUTER

  Krešimir Ivanković

  Tel: +385 1 3041400
  Elektronička pošta
 • Registracija na e-novosti
Scroll to top