Euroherc Banjaluka

Euroherc Banjaluka

Banjaluka

Sanacija -1,-2,-3 etaža. Sanirano je cca 3 kilometra spojeva ploča/zid, zid/zid, stropna ploča/zid, velik broj AB gnijezda različitih dimenzija, rupe od držača oplate, 6 liftnih jama, sprinkler bazen. Sanacija je trajala 8 mjeseci, svi radovi su odrađeni sa unutarnje strane. Utrošeno je cca Xypex Concentrate 2.696,00kg, Xypex Patch'n Plug 6.400,00kg

Prije više od 50 godina, grupa kemičara iz kompanije Xypex Chemical Corporation je, demonstrirajući svoju sjajnu domišljatost, razvila tehnologiju koja će promijeniti način na koji se beton štiti od invazivnih tekućina.

tech-banner
Osnovni princip za razvoj Xypex kristalne tehnologije je temeljno razumijevanje kemijskog i fizičkog sastava betona. Beton je porozan. Njegovi kapilari poput tunela su prirodni dio njegove mase koji dopuštaju prodor vode i drugih tekućina. Istraživači iz Xypex-a su prepoznali priliku za kemijski postupak koji bi ispunio ove kapilare kako bi se spriječilo prodiranje vode i drugih tekućina iz bilo kojeg smjera. Pomoću difuzije, reaktivne kemikalije u Xypex-ovim proizvodima koriste vodu kao migrirajuće sredstvo za ulazak i kretanje niz kapilare betona.

Ovaj proces ubrzava kemijsku reakciju između Xypex-a, vlage i nusproizvoda hidratacije cementa, stvarajući novu nerastopivu kristalnu strukturu. Ta integralna struktura popunjava kapilarni trakt te čini beton vodootpornim.
 • Uvod u tehnologiju Xypex Crystalline

  Osnova za razvoj tehnologije Xypex Crystalline je temeljno razumijevanje kemijskih i fizikalnih karakteristika betona. Beton je porozan. Njegovi kapilari poput tunela su prirodni dio betonske mase i dopuštaju prolaz vode i drugih tečnosti.

  Istraživači u kompaniji Xypex prepoznali su u toj karakteristici priliku za razvoj kemijskog sredstva koje će ispuniti ove kapilare i spriječiti prodor vode i drugih tečnosti iz bilo kojeg smjera. Ova integralna struktura ispunjava mrežu kapilara i čini beton vodootpornim.
   

  2
 • Animacija tehnologije Xypex Crystalline

  Način funkcioniranja tehnologije Xypex Crystalline u smislu hidroizolacije i zaštite betona i dalje budi interes i fascinira projektante i izvođače betonskih radova širom svijeta. Animacija na jako uvećanom prikazu jednog kapilara demonstrira kako Xypex prodire u beton i kako dobivena katalitička reakcija u konačnici rezultira stvaranjem nerastvorljivog kristala i betonske konstrukcije koja postaje trajno vodootporna čak i u uvjetima ekstremnog hidrostatičkog pritiska.
  3
 • DISTRIBUTER

  Slavko Mihaljevic

  Tel: 34 352 050
  E-mail
 • Registrujte se za e-vijesti
Scroll to top