xypex Spominski park Teharje

Spominski park Teharje

Teharje

Proizvodi Xypex so bili uporabljeni na zunanji površini betona strehe spomenika, ki je močno puščala.

Pred več kot pedesetimi leti je skupina kemikov v podjetju Xypex Chemical Corporation pokazala izjemno znanje in razvila tehnologijo, ki je spremenila način zaščite betona pred vsiljivimi tekočinami.

tech-banner

Osnova za razvoj Xypex tehnologije kristalizacije je bilo temeljito razumevanje kemijskih in fizikalnih struktur. Beton je porozen. Njegove kapilare so naravni del njegove strukture in skoznje lahko prehajajo voda in druge tekočine. Xypex-ovi raziskovalci so uvideli priložnost za kemično obdelavo, s katero bi zapolnili te kapilare in tako preprečili prodiranje vode in drugih tekočin iz vseh smeri. S pomočjo difuzije, uporabljajo reaktivne kemikalije v izdelkih Xypex vodo kot medij za vstop in potovanje vzdolž kapilar betona. Ta proces povzroči kemično reakcijo med Xypex-om, vlago in stranskimi proizvodi, ki so nastali zaradi hidracije cementa, in nastane nova netopna kristalna struktura. Ta struktura zapolni kapilare in beton postane odporen na vodo (vodotesnost betona). 

Beton, osnovni gradbeni material sodobnega sveta, bo premagal svojo največjo pomanjkljivost - naravno poroznost, zaradi katere je bil izpostavljen potencialnemu (pre)puščanju. Xypex Tehnologija kristalizacije ustvari v betonu kemično reakcijo, ki z zaprtjem por in kapilar zagotavlja trajno vodotesnost in zaščito betona. Na področju strokovnega znanja in izkušenj, Xypex enostavno nima tekmecev.

 
 • Uvod v tehnologijo kristalizacije Xypex

  Za razvoj tehnologije kristalizacije Xypex je osnovni pogoj temeljito razumevanje kemičnih in fizičnih lastnosti betona. Beton je porozen. Njegove kapilare, ki so podobne predorom, so naravni del njegove sestave in omogočajo prehajanje vode in drugih tekočin.

  Raziskovalci podjetja Xypex so videli priložnost za kemično obdelavo, s katero bi zapolnili te kapilare in preprečili vdor vode in drugih tekočin iz katere koli smeri. Ta celostna struktura zapolni kapilarne površine in poskrbi za hidroizolacijo betona.
  2
 • Animacija tehnologije kristalizacije Xypex

  Delovanje tehnologije kristalizacije Xypex za hidroizolacijo in zaščito betona še vedno zanima in privlači projektante in pogodbenike po vsem svetu, ki se ukvarjajo z betonom. Z močno povečanim pogledom ene kapilare animacija prikazuje, kako Xypex prodre v beton in kako posledična katalitična reakcija nazadnje povzroči tvorbo netopnih kristalov in nastanek betonske strukture, ki je trajno vodotesna tudi pod ekstremnim hidrostatičnim tlakom.

  3
 • DISTRIBUTER

  Janez Senegacnik

  Tel: +38640666981
  E-naslov
 • Registrirajte se za e-novice
Scroll to top