xypex Spominski park Teharje

Spominski park Teharje

Teharje

Proizvodi Xypex so bili uporabljeni na zunanji površini betona strehe spomenika, ki je močno puščala.

Ne mahamo vedno s svojo zeleno, okolju prijazno zastavo, vendar imata Xypex in njegova družina kristalnih izdelkov za vodotesno zatesnjevanje že od nekdaj dober odnos s svojo okolico.

 
sustain-banner

Z več kot 50 leti v več kot 90 državah razumemo okoljske standarde in pričakovanja po vsem svetu. Še naprej podpiramo programe, kot so sistemi ocenjevanja ISO in LEED ter drugi, ki poudarjajo kakovost izdelkov, odgovornost podjetja in današnja okoljska vprašanja. Moto "Biti tukaj" in "Biti zelen" sta stalni zavezi našega podjetja.

Energetska učinkovitost, izbira materialov, zmanjšanje vpliva delovnega mesta in zmanjšanje hlapnih organskih snovi – to so ekološke prednosti, ki jih izdelki Xypex zagotavljajo svetu gradbeništva in s katerimi si prizadevajo za okoljsko trajnost.

 

Zmanjšanje materiala in dela

Tesnenje s kristalizacijo Xypex se lahko uporablja kot primes betonu in s tem odpravi potrebo po delovni sili za nameščanje raznih membran ali izdelavo premazov ter občutno zmanjša stroške in zahteve po materialu.Recikliranje betona

Beton, zatesnjen s kristalnimi izdelki Xypex (premazi, suhi posip ali dodatki), je mogoče povsem reciklirati, medtem ko betona z dodano membrano ni mogoče reciklirati.

 

Trajna rešitev

Za razliko od raznih membran in drugih površinskih premazov zatesnitve s kristalizacijo Xypex ni mogoče prebosti ali poškodovati med zasipavanjem in se sčasoma ne poslabša.
 

 

Hlapne organske spojine (VOC)

Sredstvo za zatesnitev s kristalizacijo Xypex ne vsebuje hlapnih organskih spojin. To se primerja z membranami z uporabljeno tekočino, ki vsebujejo znatne količine hlapnih organskih spojin.

 

 

Zmanjšanje atmosferskega CO2

Ker proizvodnja cementa znatno prispeva k povečanju atmosferskega CO2, je iskanje načinov za zmanjšanje porabe cementa ključnega pomena. Zamenjava letečega pepela in žlindre v zasnovi mešanice betona je vse bolj priljubljena. Primes za zatesnjevanje Xypex Admix C-500 je učinkovit zatesnjevalni izdelek v betonu z visoko vsebnostjo letečega pepela in žlindrskega cementa. To omogoča uporabo nadomestnih mešanic.

  • DISTRIBUTER

    Janez Senegacnik

    Tel: +38640666981
    E-naslov
  • Registrirajte se za e-novice
Scroll to top